Gezond afvallen | betekeniseconomie-in-twente.nl

Ik heb mijn blog opgezet voor degenen die graag een gezonde levensstijl willen beginnen. Op mijn blog vindt u alleen informatie bevestigd door experts en advies over gezond eten en verstandig gewichtsverlies.

Aloë vera de wonderplant

Aloë vera de wonderplant


De Aloë vera plant is al vanuit hele oude tijden bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het sap bevat zo’n 70 mineralen en sporenelementen. Door de moderne groei- en kweekmethoden komen we steeds meer organische mineralen tekort in ons dagelijks voedsel. Een ieder zal profijt hebben van aanvulling in deze belangrijke stoffen. Door een goede aanvulling van mineralen en sporenelementen, zal de totale stofwisseling weer in evenwicht gebracht worden. Bij disharmonie in ons lichaam treden verstoringen op, die ervoor zorgen dat we ons onnodig onprettig voelen, of dat we op den duur zelfs ziek worden. De ziekten en kwalen die daaruit voortkomen zijn de zogenaamde insufficiëntieziekten.

Tegenwoordig komen ziekten, die veroorzaakt worden door tekorten, vaak voor. Het lichaam kan dan slechts met grote moeite het zelfherstellend systeem handhaven. Als door suppletie tekorten niet worden aangevuld, zal het lichaam de eigen voorraden gebruiken.

Mineralen zullen uit de botten (osteoporose), haren (haaruitval) en tanden (cariës) ontrokken worden. Op een gegeven moment zullen deze stoffen niet in voldoende mate meer aanwezig zijn voor het herstel en de veerkracht van lichaam en geest. De weerstand wordt steeds minder, waardoor andere ziekte veroorzakers hun kans krijgen. Door ervoor te zorgen dat ons lichaam voldoende bouwstoffen krijgt aangereikt, kan het beter functioneren. Door het opheffen van tekorten die ontstaan door de moderne levenswijze en het milieu, kan een ieder zich merkbaar beter voelen!

De werkzaamheid van de Aloë is heel breed

In de Surinaamse volksgeneeskunde wordt de Aloë vera ingezet bij overgangsklachten en andere hormonale storingen. Door de regulerende werking zal de hormoon huishouding zich namelijk weer normaliseren.

In één van mijn andere artikelen over de spijsvertering heb ik het la eens gehad over de belangrijkheid van de Aloë voor het darmkanaal. Niet alleen vanwege de voedende eigenschap, maar ook het creëren van een gunstig zuur milieu voor de darmflora. Het zal daarom ook een belangrijk middel zijn bij obstipatie. Het zal ook een belangrijke rol spelen bij de stimulatie van de doorbloeding. Vrouwen met menstruatieklachten kunnen hierdoor goed resultaat boeken.

Ook is uit ervaring gebleken dat het concentratievermogen zal toenemen door de reinigende werking in ons lichaam. Ook bij verschillende klachten van de schildklier kan bij voorzichtig gebruik van de Aloë verbetering optreden. Bovendien is de Aloë het uitgelezen middel om in te zetten bij (ernstige) brandwonden. Alleen daarom is het al een eerste hulp middel bij uitstek, dat altijd in huis of op kantoor aanwezig dient te zijn.

Vanwege de mineralen en de voedende eigenschappen wordt de Aloë vera veel gebruikt in verzorgingsproducten. Dit product zorgt voor een katalysatie door ons inwendige milieu (homeostase) in een goed evenwicht te brengen. Dit komt doordat het een stimulerende en regulerende invloed uitoefent op onze lichaamsfuncties. Het zorgt voor een beter functioneren van onze stofwisseling en daardoor zullen de inwendige organen in een prima conditie verkeren.

Het optimaal functioneren van onze stofwisseling is van groot belang voor alle lichaamsfuncties. De totale gezondheid valt of staat ermee. Over deze plant zijn alle velen artikelen en boeken geschreven en inderdaad er is ook veel over te vertellen. Maar het bovenstaande heeft al laten zien, dat het niet voor niets is dat de Aloe vera ‘de wonderplant’ wordt genoemd.

Rate this post