Gezond afvallen | betekeniseconomie-in-twente.nl

Ik heb mijn blog opgezet voor degenen die graag een gezonde levensstijl willen beginnen. Op mijn blog vindt u alleen informatie bevestigd door experts en advies over gezond eten en verstandig gewichtsverlies.

Geen antibiotica bij oorontsteking

Geen antibiotica bij oorontsteking


Antibiotica hebben meestal weinig zin bij een acute middenoorontsteking (otitis media). Dat blijkt nogmaals uit een onderzoek van Britse huisartsen. Zij deden een studie bij 315 kinderen tussen 6 maanden en 10 jaar met een oorontsteking. Ofwel kregen de ouders onmiddellijk een voorschrift voor antibiotica mee, ofwel werd hen aangeraden om 72 uur te wachten en dan pas antibiotica te geven als de klachten niet verdwenen zijn.

Over het algemeen verdwenen de klachten na 3 dagen. Met antibiotica was de duur van de ziekte een dag (of 8 uur) korter, maar het grootste leed was al na 24 uur voorbij, met of zonder behandeling (pijnstillers mochten wel). 
Besluit: bij niet al te zieke kinderen met een oorontsteking is het best enkele dagen te wachten met antibiotica. Meestal verdwijnen de klachten spontaan na enkele dagen.

Rate this post