Gezond afvallen | betekeniseconomie-in-twente.nl

Ik heb mijn blog opgezet voor degenen die graag een gezonde levensstijl willen beginnen. Op mijn blog vindt u alleen informatie bevestigd door experts en advies over gezond eten en verstandig gewichtsverlies.

Gezond eten is steeds belangrijker

Gezond eten is steeds belangrijker


AMSTERDAM –  Het aantal Nederlanders dat hun eetpatroon wil verbeteren is flink gestegen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 41 procent gezonder wil eten, maar lang niet weet hoe.Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum onder ruim 2200 consumenten.

In 2009 gaf 35 procent van de Nederlanders aan hun eetpatroon te willen verbeteren. Twee jaar later is dit aantal gestegen naar ruim 41 procent. Ook de behoefte aan informatie over gezonde en minder gezonde producten blijft groeien.

Daarnaast geven meer mensen aan het moeilijk te vinden om hun eetpatroon te verbeteren. Volgens het onderzoek wil 53% van de consumenten graag meer gezonde producten in de winkels en meer informatie over gezond eten.

Twee derde vindt dat fabrikanten hun producten gezonder moeten maken. Zo willen ze minder zout in kant-en-klaarmaaltijden, soepen, brood en groente in blik of glas. Ook geven de consumenten aan minder vet en suikers te willen eten. Twee op de drie Nederlanders zou daar best wat meer voor willen betalen.

Rate this post