Gezond afvallen | betekeniseconomie-in-twente.nl

Ik heb mijn blog opgezet voor degenen die graag een gezonde levensstijl willen beginnen. Op mijn blog vindt u alleen informatie bevestigd door experts en advies over gezond eten en verstandig gewichtsverlies.

Is ons leidingwater drinkwater?

Is ons leidingwater drinkwater?


De kwaliteit van ons leidingwater is van belang voor onze gezondheid. Dat water essentieel is voor het leven en de kwaliteit daarvan, zal iedereen zich bewust zijn. Toch twijfelen velen aan de kwaliteit van het water dat bij ons uit de kraan komt.
En terecht!

Natuurlijk is ons leidingwater beter dan in veel andere landen. Ook voldoet het aan de normen die de overheid eraan stelt. Maar niet iedereen weet dat deze normen al vele malen zijn bijgesteld, omdat de waterleidingbedrijven anders niet binnen deze normen kunnen blijven. Door de normen bij te stellen zodat ze er aan kunnen voldoen, is het overgrote deel van de bevolking weer tevreden.

Veel mensen besluiten dan ook om flessenwater te drinken. Maar ook daar kleven gevaren aan, waar wij niet voldoende voor gewaarschuwd worden.

Is dit zwartkijkerij van mijn kant?

Nee! Ruim twintig jaar heb ik mij verdiept  in deze materie en ben ik tot ontstellende conclusies gekomen.

Het is de overheid en de waterleiding bedrijven die mank gaan om de bevolking eerlijk in te lichten. Enkele wetenswaardigheden die in dit boek besproken zullen
worden:

Stel jezelf eens de volgende vragen:

• 80% van Nederland heeft geen chloor meer in het leidingwater, maar hoe wordt dit eruit gehaald?
• De mineralen die in ons water zitten (ook de flessen mineraalwater),
zijn die goed voor ons, zoals zo vaak beweerd wordt of zijn ze juist schadelijk?
(zie ook mijn artikel: ‘Mineralen in ons leidingwater. Goed of slecht?‘)
• Zijn de leidingen voor het transport van het water wel allemaal zo veilig?
• Kan ons leidingwater voldoen aan de gestelde normen?
• Is ons leidingwater wel zo betrouwbaar als ze beweren en is het wel  geschikt als drinkwater?
• Is een Brita-filter de oplossing of is het weggegooid geld?
Welke gevaren kleven eraan en wat kunnen we er zelf aan doen?

Op dit moment ben ik druk bezig met een digitaal boek, waarin deze vragen uitvoerig beantwoord zullen worden. Dit boek zal ons dingen duidelijk maken, waarvan de waterleidingbedrijven en de overheid liever niet hadden dat wij die naar buiten
zouden brengen. Als u bent ingeschreven op Gezondheidstrainer, dan hou ik u op de hoogte.

Trouwens, om nog even terug te komen op de laatste vraag: “Welke gevaren kleven eraan en wat kunnen we er zelf aan doen?

Het antwoord zal ik nu maar alvast geven

Vele wetenschappelijke onderzoekers en gezondheidsdeskundigen zijn van mening, dat er maar één geschikte en betrouwbare oplossing is voor dit, toch wel immense probleem; namelijk waterzuivering via de omgekeerde osmose methode. Wat dit precies inhoud, wordt ook in dit boek duidelijk.

Ruim twintig jaar adviseer en verkoop ik osmose waterzuiveraars. De laatste tijd is ons assortiment van waterfilters zo uitgebreid, dat wij bezig zijn een heel waterzuiverings gedeelte op Zuivernatuurlijk te plaatsen.

Met de leverancier hebben wij zulke condities dat we mogen zeggen dat we daarbij één van de goedkoopste, zo niet de goedkoopste, van Nederland zijn. Daarbij komt ook nog eens dat we de enige zijn die 10 jaar garantie kunnen aanbieden. Dit is echt ongekend!

Rate this post