Gezond afvallen | betekeniseconomie-in-twente.nl

Ik heb mijn blog opgezet voor degenen die graag een gezonde levensstijl willen beginnen. Op mijn blog vindt u alleen informatie bevestigd door experts en advies over gezond eten en verstandig gewichtsverlies.

Waarom voedingssupplementen?

Waarom voedingssupplementen?


Het hele jaar kunnen we verse voeding kopen. En niet alleen uit Nederland, maar vanuit de gehele wereld. Eigenlijk zouden door de grote variatie geen deficiëntie ziekten meer voor moeten komen.

De realiteit is echter anders, hiervoor zijn een aantal redenen:

1) Het dagelijkse leven vergt meer van ons en daardoor is er steeds minder tijd om een volwaardige maaltijd op tafel te zetten. Vaak wordt er uitgeweken naar kant en klare maaltijden of de afhaalcentra. Wij allen weten dat de kwaliteit hiervan niet op een hoog peil staan.
2)   De consument eist voeding die er kwalitatief goed uit ziet, waarbij er helaas niet wordt gekeken naar de voedingswaarde. Om de ‘kwaliteit’ te beïnvloeden moeten veel ‘trucjes’ toegepast worden. Denk daarbij aan:
bestrijdingsmiddelen die rijkelijk vloeien
de conserveringsmiddelen die het voedsel enkele weken, maanden en zelfs jaren houdbaar moeten houden
Zo ook de geur-, kleur- en smaakstoffen, die het menselijk lichaam niet ten goede komen.

Voedselallergieën steken daarom steeds meer de kop op.  Zijn er steeds meer kinderen die overactief worden. En is er een enorme toename van huidaandoeningen.

3) Ik heb al vaker gezegd, dat wat niet in de grond zit, niet in de plant kan komen en dus ook niet in de mens. Door de vele chemicaliën die worden gebruikt bij de verbouwing van groentes en fruit en vooral het gebruik van kunstmest, doet het bodemorganisme teniet.
Het bodemorganisme is van enorm belang om voedingstoffen vanuit de grond geschikt te maken voor de plant (lees; groente en fruit). De plant maakt het op haar beurt weer geschikt voor opname voor de mens. Maar als het bodemorganisme nu vernietigd wordt, komen de juiste voedingsstoffen niet in de plant. Resultaat: Voedseltekorten bij de mens!

Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor biologisch en dat is logisch!

Veel producten, zoals fruit, zien bijna het zonlicht niet meer. Het zonlicht is nodig om stoffen om te zetten en om bijvoorbeeld vitamine C aan te maken. Neem het voorbeeld van de sinaasappels. Deze worden groen geplukt en hier in Nederland afgerijpt in speciale koelcellen. Daarin mogen ze vijf jaar bewaard worden om daarna nog steeds als vers verkocht te worden. Doordat het fruit geen voldoende zonlicht krijgt is er een tekort aan vitamine C. Er is wel eens onderzocht en berekend dat als wij aan onze dagelijkse behoefte vitamine C willen komen, een kist sinaasappels per dag zouden moeten nuttigen. Zo weinig zit er in een sinaaspapel. Zie ook mijn artikel: “Wanneer is voeding gezond?”

Ondanks het feit dat we gevarieerd zouden eten, ontstaan er toch voedingstekorten.

In deze wereld is er van normale omstandigheden geen sprake meer. Denk ook eens aan de stress waar mensen steeds meer mee te maken krijgen. Stress kan de nodige belangrijke stoffen afbreken, denk bijvoorbeeld aan vitamine C.

Maar er zijn meer factoren die belastend zijn voor onze gezondheid. Denk eens aan stralingen, luchtvervuiling en chemicaliën. Al deze schadelijke invloeden bevorderen de celvernietiging.

Al deze invloeden zorgen ervoor dat er tekorten ontstaan en omdat de voeding niet meer voldoende biedt, moet er uitgeweken worden naar alternatieven. Met de producten van Zuivernatuurlijk.nl ben je verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteit voor de gunstigste prijs. De Multivitamineralen is een uitstekende aanrader, maar ook de Vitamine C1500 is van de beste kwaliteit. Zorg voor de beste kwaliteit en laat de goedkope (huis)merken en de commerciële producten staan. In  ijn artikel: “Hoe herken je een goed voedingssupplement?“, lees je daar meer over.

Rate this post