Gezond afvallen | betekeniseconomie-in-twente.nl

Ik heb mijn blog opgezet voor degenen die graag een gezonde levensstijl willen beginnen. Op mijn blog vindt u alleen informatie bevestigd door experts en advies over gezond eten en verstandig gewichtsverlies.

Wat is bmi?

Wat is bmi?


Bmi is een afkorting voor body mass index hiermee kun je berekenen wat je gewicht is in verhouding tot je lichaamslengte.

Je kunt dit gelukkig heel erg makkelijk berekenen door hier te klikken dit hebben ze zo gedaan omdat de rekensom om dit uit te rekenen namelijk nogal ingewikkeld is. Het enigste wat je hoeft te doen is met het pijltje van je muis de lengte van je gewicht te bepalen dit geld hetzelfde voor het gewicht in kilogram. Als je dit hebt gedaan kun je meteen zien of je goed zit met je bmi of dat je misschien te mager bent of overgewicht hebt.

Wel is even belangrijk om erbij te zeggen dat de bmi meter eigenlijk meer geschikt is voor de statistieken van grotere groepen mensen te meten. Toch wordt het heel erg vaak door gewone individuele mensen gebruikt en kun je er een redelijk goed beeld van krijgen wat de uitkomst hiervan is maar dat wil niet zeggen dat dit ook altijd precies klopt.

Bijvoorbeeld bij bodybuilders zal de uitkomst ongetwijfeld zijn dat ze overgewicht hebben dat heeft te maken met de zware spieren die ze hebben. Als jij denkt dat je zwaar ondergewicht of overgewicht hebt neem dan contact op met je huisarts of een dieëtist die kunnen jouw helpen om op een goed gewicht te komen. Wanneer weet je nou of je bmi goed is of je overgewicht of ondergewicht hebt of wanneer je gewoon goed zit en je nergens druk over hoeft te maken.

Rate this post